Goede doel

Jeugdfonds Sport & cultuur

De Menzis 4 Mijl van Groningen ondersteunt ook dit jaar het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. Het Jeugdfonds betaalt het lidmaatschap van de sport- of cultuurclub voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen. Ook wordt voorzien in de benodigde kleding of attributen. Voor een gemiddeld bedrag van €300,- kan één kind een jaar lang lid worden van hun favoriete sport- of cultuurclub. In Groningen gaat het om maar liefst 11.000 kinderen die jouw hulp goed kunnen gebruiken! 

Help mee op deze TWEE manieren:

doe een donatie IN HET INSCHRIJFFORMULIER

De organisatie

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is een landelijk netwerk en actief in maar liefst 237 gemeenten in alle provincies van Nederland. Én er komen steeds meer gemeenten bij. In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sport en spelen vaak alleen. Het Jeugdfonds zet zich dan ook in voor deze kinderen en betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren.

Editie in 2023

In 2022 haalden we bij de Menzis 4 Mijl van Groningen maar liefst €45.200,- op voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur, en in 2023 was dit zelfs €50.115,-! Hiermee konden we in Groningen heel veel kinderen blij maken met een lidmaatschap van een sportvereniging of een cultuurclub. Help jij in 2024 mee om deze bedragen te overtreffen en deze kinderen het geluk te bezorgen?